Vučić: Zaslužili smo otvaranje poglavlja do kraja godine

© Tanjug / Marko ĐokovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić uveren je da je Srbija zaslužila otvaranje pregovaračkih poglavlja u pregovorima o članstvu u EU do kraja godine.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji sa evropskim komesarom za susedsku politiku Johanesom Hanom, rekao da je od Hana dobio ohrabrujuće poruke.

„Mi smatramo da smo se u prethodnom periodu u svemu, ili u najvećem delu u različitim sferama društvenog života, ponašali na dobar i ozbiljan način i da smo zaslužili otvaranje poglavlja pre kraja godine“, rekao je Vučić dodajuće da očekuje podršku EU kakva je i do sada bila i nastavak saradnje na visokom nivou.

Johanes Han i Aleksandar Vučić u Prihvatnom centru za izbeglice u Šidu - Sputnik Srbija
Han: Niste sami, vi ste Evropljani

On je rekao i da se u razgovorima sa evropskim komesarom Srbija pohvalila i ekonomskim rezultima, ali i da je preneo da za nas veliko opterećenje i veoma loša vest, u ekonomskom i političkom smislu, zatvaranje granica prema Srbiji na jednostran način od strane Hrvatske.

„Zahvalan sam EU ne samo na pomoći u novcu koja nikada nije beznačajna, nego i u znanju i mnogo čemu drugom. Nadam se da će se takva saradnja nastaviti“, rekao je Vučić.

Dodao je da su tema razgovora bili i migrantska kriza, evropski put Srbije, azilanti koji idu u evropske zemlje, kao i obaveze i odgovornosti koje je Srbija preuzela na sebe, ali i odnosi u regionu, ekonomske i političke prilike…

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala