Ivanović u kućnom pritvoru

© AP PhotoOliver Ivanović
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je danas kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću.

Ivanoviću i Delibašiću je određen kućni pritvor u trajanju od dva meseca.

Advokat Ljubomir Patnović izjavio je Tanjugu da su Ivanoviću i Delibašiću oduzeti pasoši i lične isprave, da im je zabranjen pristup svedocima i da će biti u kućnom pritvoru naredna dva meseca.

Oliver Ivanović vraćen u bolnicu

„Imamo dobre vesti u pogledu Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića. Danas je sudsko veće odlučilo da obojici ukine sudski pritvor, obojica imaju kućni pritvor u trajanju od dva meseca, s tim što će Ivanović ostati u bolnici dok lekarski konzilijum ne utvrdi da je sposoban da bude prebačen na kućno lečenje“, rekao je Pantović.

On smatra da su argumenti odbrane posle punih 20 meseci dobili značaj.

„Sudsko veće je shvatilo da nema razloga za pritvor, tom odlukom zadovoljni su okrivljeni i očekujemo da i konačan ishod postupka bude povoljan za obojicu“, rekao je Pantović.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je novinarima da je ovo mala pobeda odbrane u ovom postupku, ali vrlo značajna, pre svega za okrivljenog Ivanovića i njegovu porodicu.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Vojislav Š. Oliver I. — Evropo, ko je sledeći?

„Postupak će nesmetano biti nastavljen i sud će se uveriti da će oni svakog trenutka biti na raspolaganju pravosuđu“, rekao je Vlajić.

Ivanovićeva supruga Milena izjavila je novinarima da je porodica presrećna zbog puštanja Ivanovića da kraj suđenja dočeka u kućnom pritvoru.

„Ovo je prva lepa vest za ovih 20 meseci. Tako da je ovo prva pobeda u nizu, presrećni smo i slavimo današnji dan“, rekla je ona.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici juče je završeno ispitivanje svedoka tužilaštva u postupku koji se vodi protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva i koji se brane sa slobode.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala