Dačić Milanoviću: Orao pao (video)

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto poručili su danas hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da bi bilo bolje da, umesto upućivanja oštrih reči susedima, brine o svom sistemu prihvatanja migranata, koji je posle svega jednog dana doživeo kolaps.

Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, rekao da iz Hrvatske dolaze nekorektne reči, te da je Srbiju nazvao muvom, čime je uvredio našu zemlju.

Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Milanović: Hrvatska je orao, a Srbija muva — orao ne lovi muve (video)

„Odgovorio bih mu citatom iz filma ’Balkanski špijun‘ — ’Orao pao‘. Bolje da Hrvatska vodi računa da im se to ne desi, a ne da deli lekcije“, poručio je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da je iznenađen da Hrvatska nije spremna za migrantsku krizu, budući da je godinu dana posmatrala događanja u komšiluku.

On je najavio da će srpske vlasti pokušati sa hrvatskim da rade na uspostavljanju normalne dinamike na auto-putu i graničnim prelazima.

Šef mađarske diplomatije kazao je da je premijer Hrvatske oštro napadao Mađarsku, jer je poredio što se danas dešava u Mađarskoj sa najmračnijim istorijskim događajima u 20. veku, što je neprihvatljivo.

Izbeglice ispred kordona slovenačke policije n granici Hrvatske i Slovenije - Sputnik Srbija
Slovenačka policija bacila suzavac, povređeno 10 osoba

„Milanović je napao Mađarsku jer se navodno nismo na pravi način odnosili prema migrantima, a i pored navodnih priprema u Hrvatskoj juče se urušio sistem za prihvat migranata. Bilo bi bolje da je hrvatski premijer iskoristio vreme, koje je utrošio za napad na Mađarsku, da njegova zemlja izdrži još dva dana talas migranata“, rekao je on.

Sijarto je kazao da je hrvatska vlada trenutno zauzeta time da prevozi migrante prema mađarskoj granici umesto da im obezbedi smeštaj i sve što je neophodno.

„Koja je to evropska solidarnost“, upitao je Sijarto dodajući da se Hrvatska ne pridržava pravila, i da mase nagovara na krivično delo, jer je ilegalni prelazak granice krivično delo.

S tim u vezi je konstatovao da će Hrvatska, koja želi da postane deo Šengenske zone, morati još jako dugo da se priprema za tako nešto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala