Dodik: RS neće odustati od referenduma

© AP Photo / Amel EmricMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je realnost trenutno takva da RS neće odustati od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

On je rekao da je bio spreman da se dijalogom dođe do ispunjavanja četiri uslova koje je ovaj entitet postavio u vezi sa pravosuđem u BiH.

Dodik je danas ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukićeviću izneo razloge kojima se rukovodila Narodna skupština RS kada je izglasala održavanje referenduma u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik povukao sporni predlog zakona o poslanicima

Dodik i ambasador Vukićević ocenili su da je nivo odnosa RS i Srbije u svim sferama društvenog života, kao i u političkom smislu, na veoma visokom nivou, navedeno je u saopštenju.

Dodik je izneo zadovoljstvo što su se RS i Srbija dogovorile, između ostalog, o zajedničkom obeležavanju datuma iz istorije srpskog naroda.

Na sastanku u Banjaluci razmenili su i mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o nastavku saradnje Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Sastanku je prisustvovao i konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Ambasador Srbije sastao se u Banjaluci i sa predsednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i bezbednosnoj situaciji u RS, BiH i regionu, posebno u kontekstu činjenice da je na ovim područjima trenutno prisutan značajan broj izbeglica iz azijskih zemalja.

Čubrilović i Vukićević su razgovarali i o unapređenju saradnje između RS i Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, poštujući međunarodne standarde, saopšteno je iz kabineta predsednika parlamenta RS.

Saglasili su se da je dobar primer konstruktivne saradnje učešće brojnih privrednika iz Srbije na 4. Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma, koji će danas biti otvoren u Čelincu.

Zemlja-partner ovogodišnjeg Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma u Čelincu je Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala