Dodik povukao sporni predlog zakona o poslanicima

© AP Photo / /Amel EmricMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povukao je danas iz skupštinske procedure Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika RS od 1991. do 1996. godine, čiji je predlagač, konstatujući i da je Srpskoj najmanje potrebno da se politički razračunava po tom pitanju.

Obraćajući se poslanicima u entitetskom parlamentu, Dodik je objasnio da je to učinio u nameri da se o Nacrtu obavi daleko šira rasprava, prenosi Radio televizija Republike Srpske.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Dodik: Prihvatam pomoć da izbegnemo referendum

„Ukoliko ne bude konsenzusa kroz raspravu koja bi trebalo kasnije da nastane između svih relevantnih faktora u Srpskoj u pogledu konstituisanja jednog opšte prihvatljivog zakona, ja ću isti ovaj zakon ponovo predložiti jer smatram da je neophodno da se upravo to vreme na ovaj način reguliše“, istakao je Dodik.        

Ispred sedišta Narodne skupštine u Banjaluci juče se okupio deo bivših boraca i nezadovoljnih građana kako bi izrazili protivljenje zakonu koji je predložio Dodik i po kojem bi pravo na mesečnu nadoknadu imali poslanici prvog saziva Skupštine RS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala