Nikolić: Evropa pogođena krizom iako je nije napravila (video)

© Tanjug / Rade PrelićAmbasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid Al-Dehari i Tomislav Nikolić
Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid Al-Dehari i Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom el Daherijem o izbegličkoj krizi, poručivši da će ona pogoditi Evropu, iako je Evropa nije napravila. Ambasador El Daheri je ukazao da je Srbija neočekivan pozitivan primer humanosti.
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Odbijanjem saradnje sa Rusijom, Zapad se igra životima miliona ljudi

Ambasador El Daheri se zahvalio predsedniku Nikoliću na držanju Srbije i njenih građana u toj krizi, za koje je rekao da su u moru svakodnevnih negativnih primera iz zemalja okruženja neočekivan pozitivan primer kako se i u teškim situacijama zadržavaju humanost i ljudsko dostojanstvo.

Predsednik Nikolić je rekao da „migrantska kriza nije problem koji je Evropa napravila, ali je problem koji će je teško pogoditi i doneće mnogo iskušenja koja će moći da budu rešena samo ako bude postojalo jedinstvo i ako se, i u najtežim trenucima, svi budu ponašali kao civilizovani ljudi“.

Predsednik Nikolić je takođe ukazao da ponašanje srpskog naroda nije neočekivano i da ga je mogao predvideti svako ko poznaje istoriju.

Predsednik Nikolić i ambasador El Daheri razgovarali su i o projektima koje zajedno realizuju dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala