Nikolić: Ja sam na Dačićevoj strani

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYTomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ekskluzivno za Sputnjik, povodom afere sa snimkom sastanka Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, kaže da nije dobro kada takvi materijali procure u javnost i da time treba da se bave istražni organi.

„Ne bih voleo da se to bilo kome desi“, kaže Nikolić i dodaje da iako voli samo Srpsku naprednu stranku, u slučaju kad Dačića osuđuje samo javnost on je na njegovoj strani.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Ne radi se o tajnom sastanku, već o tajnom snimku

„Da je to deo sudskog postupka u kome bi se dokazala njegova krivica i da je osuđen zbog toga pridružio bih se onima koji ga osuđuju. A sve dotle dok ga osuđuje javnost, a sam vrlo dobro znam kako to izgleda kad te osuđuje javnost, ja sam nekako na njegovoj strani“, kaže predsednik Nikolić za Sputnjik.

Nikolić je rekao da Dačić ne pripada političkoj stranci koju on voli i da „voli samo SNS“ i dodao:

„Sa te strane bih mogao da kažem: ’E, dobro je — propašće jedna stranka!‘, ali ne mogu tako zato što je u pitanju čovek, porodica, pa i drugi ljudi koji su oko njega, koji su u toj stranci.“

Predsednik Srbije ističe da nikad nije učestvovao u takvim stvarima i da ne voli da se tako nešto dešava bilo kome.

„Ne mogu da kažem da volim Ivicu Dačića, ja ga i ne mrzim, nemam razloga, zašto bih ga voleo, ali ne bih voleo da se to bilo kome desi. Ovo nije napad na njega zbog nekog poluživota, nemorala, ovo je nešto što treba da radi ozbiljna država, policijska istraga, to nije za javnost. Kad to procuri u javnost onda je čovek već osuđen. Sad cela Srbija verovatno misli — pa vidiš ti ovo“, rekao je Nikolić.

On je upitao i šta ako Dačić nije znao sa kime razgovara.

Boris Tadić - Sputnik Srbija
Tadić: Nemam veze sa snimcima, radi se o sukobu unutar vlade

„Veoma je moguće da nije znao sa kim razgovara. Možda vi danas razgovarate sa nekim čovekom za kog bi kroz dve-tri godine moglo da se ustanovi da se danas bavio prodajem droge, oružja, a da vi o tome ništa ne znate i da se pojavi u društvu i da vas neko snima“, naveo je predsednik Srbije.

On je podsetio da je i on lično često bio meta „najodvratnijih napada“ usmerenih na njegovu porodicu ili na funkciju koju obavlja, ali da mu se još nije desilo da ga neko nekakvim snimkom ili na bilo koji drugi način poveže sa organizovanim i sa teškim kriminalom.

„Valjda bi bilo normalno u svakoj državi da se istraga vodi i da detalji istrage ne cure, a da tužilaštvo odluči je li to delo za sankciju ili nije“, zaključio je Nikolić za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala