Tadić: Nemam veze sa snimcima, radi se o sukobu unutar vlade

© AFP 2023 / Thierry CharlierBoris Tadić
Boris Tadić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nekadašnji predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da nema pojma ko je u javnost pustio snimke tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem i da to nema veze sa njim, te da je očigledno da se radi o sukobu unutar Vlade Srbije.

„Očigledno je za svakog mislećeg pojedinca da se radi o sukobu unutar Vlade, jer niko ne bi smeo iz Vladinih institucija da pusti taj snimak bez dozvole najviših funkcionera“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je napomenuo da kao predsednik SDS-a neće učestvovati u toj debati, u kojoj, kako je naveo, režimski mediji pokušavaju da prebace pritisak i težište pažnje na opozicione stranke, kao i da mu ne pada na pamet da uđe u aktuelnu Vladu Srbije.

„Nema nijednog razloga da se kompromitujem učešćem u toj Vladi, a još manje mi pada na pamet da menjam Dačića na funkciji na kojoj jeste“, istakao je Tadić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Ne radi se o tajnom sastanku, već o tajnom snimku

Tadić je istakao i da nikada u životu sa Dačićem o bilo kakvom snimku i njegovoj vezi sa Radulovićem nije razgovarao.

„Mislim da je najprljavije što može da insinuira jedan političar u Srbiji jeste da implicitno optuži one koji su sada mrtvi, a mislim da je ta optužba upućena prema mom bivšem šefu kabineta (Miodrag Miki Rakić). To su radili neki njegovi saradnici iz stranke tokom proteklih 48 sati i to svedoči o moralnom karakteru ove Klade kojoj sam najoštrija opozicija“, poručio je Tadić.

On je objasnio da svaka služba bezbednosti u svetu snima one koji su sumnjivi, a da u ovom slučaju pripadnici srpske tajne službe nisu snimali predstavnika tadašnje Vlade, već da je istraga bila sprovedena zbog Radulovića.

„Ako kojim slučajem predstavnici Vlade dođu u kontakt sa onima koji su sumnjivi zbog nekog krivičnog dela, onda i predstavnici Vlade i drugi građani po prirodnom mehanizmu bivaju snimljeni i to je moj jednostavni odgovor“, naveo je Tadić, dodajući da je to da li je neko obaveštavao ili nije one koji su na snimku sa osumnjičenim pitanje za nadležne organe.

Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Ja sam na Dačićevoj strani

Naglasio je da nije znao sa kim se predstavnici Vlade sreću, već da je naknadno, na Savetu za nacionalnu bezbednost, dobio plan delovanja u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkotika i u tom kontekstu bio informisan o postojanju raznih snimaka, a ne samo tog snimka.

Prema njegovim rečima, svaka država štiti svoj integritet i bezbednost, legitimnim i legalnim metodama, a to je radila i naša država, po zakonu i u koordinaciji sa međunarodnim bezbednosnim institucijama.

„Mi smo u tom trenutku bili država koja se potpuno iskreno i otvoreno borila protiv organizovanog kriminala. Za to smo dobili smo najveće međunarodne pohvale i ocene za to. Prvi put u novijoj istoriji, od 2008. do 2012. godine, Srbija je postala međunarodni učesnik u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala“, istakao je Tadić, navodeći da je kao predsednik države toj politici bio posvećen svom snagom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala