Orban: Brže sa tom ogradom

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da izgradnja ograde na mađarsko-srpskoj granici mora biti ubrzana, javila je novinska agencija MTI.

Orban je juče obišao radove na granici sa Srbijom u pratnji šefa svog kabineta Janoša Lazara da bi stekao uvid u izgradnju ograde, piše mađarski list „Mađar idok“.

Sirijka Nadia i majka njenog muža proveravaju da li je obuća suva, od čega zavisi polazak na dalje putovanje ka severu - Sputnik Srbija
„Nastavićemo put čim se patike osuše!“

Posle inspekcije radova, premijer je zaključio da „radove na ogradi treba ubrzati“.

„Svi treba da budu pripremljeni za intenzivan rad u narednim nedeljama“, naveo je Orban za mađarski dnevnik, prenosi mađarska agencija MTI.

Vlada Mađarske odlučila je da na granici sa Srbijom izgradi ogradu dugu 175 kilometara.

Janoš Lazar je ranije izjavio da je u planu izgradnja dve vrste ograde. U području gde je lako preći granicu, ograda će biti do tri metra visine i dubine od metar i po.

Na terenu gde je pristup granici otežan zbog prirodnog okruženja planirana je izgradnja jednostavnije ograde. Takva ograda će na granici biti podignuta u ukupnoj dužini od 30 do 40 kilometara.

Žičana ograda se podiže na 2,5 metara udaljenosti od granice sa Srbijom, u skladu sa standardima NATO-a, rekao je Lazar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala