Seksualna robinja ubila komandanta ID

© AFP 2023 / SAFIN HAMEDIračka devojka jezidske nacionalnosti
Iračka devojka jezidske nacionalnosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iračanka se osvetila komandantu Islamske države, koji ju je primorao na seksualno ropstvo, tako što ga je ubila u blizini grada Mosula.
Žene na ulici - Sana - Sputnik Srbija
Koliko koštaju seksualne robinje Islamske države

Žena je ubila višeg komandanta Islamske države zvanog Abu Anas tri meseca nakon što je primorao da se uda za nekoliko muškaraca pod njegovom komandom, rekao je Said Mamuzini, portparol Kurdistanske demokratske stranke za „Sumarija“ televiziju.

Prema Mamuziniju, komandant je ubijen u subotu u okrugu Tal Roman, zapadno od Mosula, grada koji su zauzeli militanti Islamske države.

Nema informacija kako je džihadista ubijen i šta se desilo sa ženom, koja je, prema nekim izveštajima, pripadnica Jazida — kurdske manjine.

Iračka devojka jezidske nacionalnosti - Sputnik Srbija
Biznismen spasava seksualne robinje od ID

Prema agenciji ABNA, izveštaj je objavljen nekoliko dana nakon što je određeni broj žena, neiračanki, prebačen u Mosul kako bi bile seksualne robinje, po direktnom naređenju lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija.

Ovo nije prvi slučaj otpora žena Islamskoj državi. U avgustu, militanti ID saopštili su da su pogubili 15 žena u Gazlani bazi blizu Mosula, nakon što su odbile da se udaju za teroriste. Iz istog razloga, 19 žena je pogubljeno u julu.

Mosul, drugi po veličini grad u Iraku, pod kontrolom je Islamske državed od juna 2014. Džihadisti su uspostavili nekoliko tržišta seksualnim robljem, gde se prodaju zarobljene pripadnice Jazida, hrišćanke i Šia žene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala