Vučić: Verujem u nemačku reč, neću nikoga da molim

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u „nemačku reč“ i da očekuje da će do kraja godine biti otvorena poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Vučić je, uoči sutrašnje posete Berlinu, gde će govoriti pred Odborom za EU nemačkog Bundestaga, naglasio da nikoga ništa neće da moli, ali da je Nemačka Srbiji postavila teške uslove, koji su ispunjeni i da je sada na toj zemlji da datu reč i održi.

Johanes Han - Sputnik Srbija
Han: Poglavlja 35 i 32 do kraja godine, izveštaj pozitivan

„Verujem u ’nemačku reč‘. Nemci su Srbiji postavili tvrde uslove i Srbija je ispunila sve te teške uslove i zato očekujem da Nemačka svoju reč poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, ja sam želeo da se bliže vežemo za Nemačku, ja verujem u ’nemačku reč‘ i, ako to ne bude, lično ću biti odgovoran za to“, istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je najavio da će u Berlinu predstaviti rezultate ekonomskih reformi. 

„Nikoga neću ništa da molim. Reći ću da je Srbija zaslužila, posle pregovora u Briselu, da dobije otvaranje poglavlja i to i očekujem do kraja godine. Sve ostalo ne bi bilo dobro za Srbiju, ali bi govorilo mnogo više o nekim drugima, nego o našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Premijer Vučić će u ponedeljak učestvovati na Evropskom forumu u Berlinu, koji organizuje Fondacija „Konrad Adenauer“, gde će govoriti na temu „Srbija u Evropi“.

Vučić će se u Berlinu obratiti i članovima Odbora za EU nemačkog Bundestaga .

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala