Nemci vraćaju 75.000 azilanata na Balkan

© Flickr / Jon WorthNemačka zastava
Nemačka zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka će odbiti oko 75.000 zahteva za azil ljudi iz jugoistočne Evrope, u nameri da ubrza proces ekstradicije za one čije zemlje porekla smatra sigurnima.

To će biti učinjeno kako bi se nemačka administracija usmerila na izbeglice iz Sirije i Iraka.

List „Špigl“, objavio je da je najmanje 10.000 stranaca deportovano iz Nemačke od početka godine, od kojih je većina sa Zapadnog Balkana, uglavnom iz Srbije i Makedonije, što je približan broj kao cele 2014. godine. 

Migranti - Sputnik Srbija
Dogovorena strategija EU i balkanskih zemlja za izbeglice

Nemačka ove godine očekuje priliv oko 800.000 izbeglica i migranata, što je četvorostruko više nego 2014. godine, navodi Rojters.

Direktor Federalne agencije za migracije i izbeglice, Manfred Šmit, rekao je za „Špigl“ da će vlasti do kraja godine doneti odluku o najmanje 75.000 zahteva za azil, koje su podneli migranti sa Zapadnog Balkana i da će većina njih biti odbijena. 

Izbeglice na putu za Beč - Sputnik Srbija
Izbeglice iz Mađarske pristižu u Austriju

Kako se očekuje, koalicija kancelarke Angele Merkel trebalo bi sutra da usvoji niz mera, uključujući i one koje podrazumevaju ubrzavanje procedure za dodelu azila.

Na agendi se nalazi i proširenje liste zemalja koje se smatraju sigurnim, što znači ukidanje prava za azil njihovim građanima, na koju će najverovatnije biti dodate Albanija, Kosovo i Crna Gora, navodi britanska agencija.

Među zemljama koje se već nalaze na listi sigurnih su Srbija, Makedonija i BiH.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala