Orban Vučiću: Vojska i policija stižu na granicu

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVICAleksandar Vučić i Viktor Orban u Budimpešti, 1.07.2015
Aleksandar Vučić i Viktor Orban u Budimpešti, 1.07.2015 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban danas je iz Brisela telefonom razgovarao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o kriznoj situaciji izazvanoj masovnom migracijom na granicama Srbije i Makedonije, rekao je šef pres-službe Orbanovog kabineta Bertalan Havaši, prenela je agencija MTI.
Viktor Orban - Sputnik Srbija
Orban: Zidovima štitimo Evropsku uniju

Orban je, kako se navodi, obavestio Vučića o novom zakonu o pograničnim kontrolama koji će Parlament Mađarske uskoro usvojiti, što će omogućiti slanje jakih policijskih i vojnih jedinica na granicu sa Srbijom, počevši od 15. septembra, naveo je Havasi.

Očekuje se da će izbeglice i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne puteve da zaobiđu Mađarsku, rekao je Orban Vučiću, dodavši da se zemlje u regionu moraju pripremiti za tu situaciju.

Prema njegovim rečima, Vučić je rekao Orbanu da Srbija ispunjava svoju obavezu registrovanja tražilaca azila koji stižu iz Makedonije, iako Makedonija ne sprovodi kontrole na granicama.

Inače, mađarski premijer se nalazi u Briselu gde razgovora sa liderima Evropske unije o problemu migracije, navodi mađarska agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala