Jablanović: Skupština će odlučiti ko će biti na čelu ZSO

© Sajt Vlade KosovaAleksandar Jablanović
Aleksandar Jablanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
O pitanju ko će da vodi ZSO među Srbima se uopšte nije ni razgovaralo. Mnogo je važniji posao da ona što pre bude formirana i da njena ovlašćenja budu u interesu srpskog naroda na Kosmetu, kaže predsednik liste Srpska za Sputnjik.

Aleksandar Jablanović, predsednike liste Srpska na Kosovu i Metohiji, demantovao je pisanje prištinskih medija da će on biti na čelu buduće Zajednice srpskih opština.

„To su spekulacije albanskih medija. O pitanju ko će da vodi ZSO među Srbima se uopšte nije ni razgovaralo. Mnogo je važniji posao da ona što pre bude formirana i da njena ovlašćenja budu u interesu srpskog naroda na Kosmetu“, kaže Jabalanović.

Bujanovac - Sputnik Srbija
Što Srbima na Kosovu, to i Albancima na jugu Srbije?

On se nada da će ZSO uskoro profunkcionisati i da će po svom, kako je rekao, trajanju nadmašiti „sve koji se trenutno na Kosmetu bave politikom“, kao i da će da „izrodi“ bolje kadrove koji će se u budućnosti boriti za interese srpskog naroda.

„Ime nikoga od nas ne može ni na koji način da bude forsirano na bilo koje mesto u Zajednici. O tome će odlučivati i Skupština ZSO, koja će postojati i tu nikome nijedno mesto nije obećano. Dakle, svako mesto će ići po zasluzi, a zasluga se stiče predanim radom:.Ja tu nisam jedini, ima mnogo ljudi na Kosmetu koji se bave politikom i koji bi mogli da budu povezani sa tom pozicijom. To što se moje ime u tom kontekstu povezuje je iz prostog razloga što sam, da tako kažem, poslastica za albanske medije, i ništa drugo“, kaže on.

On je rekao da ZSO podrazumeva nivo vlasti u koji će biti integrisani svi Srbi na Kosmetu, a ostalo je da se samo nađe dobar način da to ne budu samo Srbi iz većinskih srpskih sredina, već i iz zabačenih sela i enklava.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala