Zakrčen put prema Austriji, kolona 30 kilometara

© AP Photo / Csaba KrizsanKolona vozila na auto-putu ka Austriji
Kolona vozila na auto-putu ka Austriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na auto-putu u Mađarskoj prema granici sa Austrijom jutros je formirana kolona automobila duga 30 kilometara, nakon što su austrijske vlasti na istočnim granicama pooštrile kontrolu vozila u kojima bi mogle da se kriju prokrijumčarene izbeglice.

Zbog uvođenja oštrije kontrole i zbog pojačanog talasa putnika koji se vraćaju na zapad Evrope nakon završetka letnjih odmora na prelazima iz Mađarske ka Austriji formirana je kilometarska kolona.

Migranti čekaju da se iskrcaju Italiji, luka  Mesina, Sicilija - Sputnik Srbija
Odustaju od Balkana: Sirijski migranti beže preko Arktika

Na mađarskoj strani, na nekadašnjem graničnom prelazu Nikelsdorf/Hegješhalom, danas je kolona dostigla družinu od 30 kilometara, prenosi austrijska državna televizija ORF.

Na prelazu Šopron-Klingenbah kolona je dostigla dužinu od šest kilometara, a na prelazu Kopohaza-Dojčkrojc četiri kilometara.

Pored auto-puta M1, u Mađarskoj je zakrčena i jedna sporedna saobraćajnica koji vodi ka granici sa Austrijom, prenosi mađarska agenciji MTI.

Od nedelje uveče na granicama na istoku Austrije primenjuju se kontrole kao u zemljama koje se nalaze na granicama Šengen zone.

Nakon nedavne tragedije u kojoj je 71 izbeglica izgubila život u kamionu krijumčara Austrija je uvela kontrole kamiona na granicama na istoku zemlje.

Migranti - Sputnik Srbija
Migranti pronađeni u Austriji se ugušili (video)

Kontrole koje je uvela ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl Lajtner na granicama na istoku zemlje znatno su otežale saobraćaj.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova izjavila je danas za ORF da je Austrija pooštrila kontrolu na istočnim granicama, nakon što je prošle nedelje u napuštenom kamionu na autoputu u toj zemlji nađeno više od 70 mrtvih izbeglica koje su došle preko Mađarske.

Austrija se na istoku graniči sa Mađarskom, Slovačkom, Slovenijom i Češkom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala