Migranti pronađeni u Austriji se ugušili (video)

© AP Photo / Emilio MorenattiMigranti
Migranti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrijska policija je potvrdila da je između 20 i 50 izbeglica pronađeno mrtvo u kamionu blizu Beča, kao i da je uzrok smrti gušenje.

Direktor policije Hans Peter Doskozil je rekao da zvaničnici zasad imaju veoma malo informacija.

„Zamislite u kakvom su stanju pronađena tela. Zato ne možemo da kažemo koliki je tačan broj stradalih“, rekao je Doskozil.   

Takođe, naveo je da će samo za prebrojavanje mrtvih biti potreban dug vremenski period, a petak se pominje kao najraniji dan za objavljivanje preliminarnih informacija.

Policija veruje da je određeni broj izbeglica preminuo pre ulaska u Austriju. 

„Sumnjamo da su neki od migranata preminuli pre dan ili dva. Mnogo stvari pokazuje da su krijumčari preko granice prevezli mrtve izbeglice“, dodao je Doskozil.

Mađarski zvaničnici su naveli da sarađuju sa austrijskim vlastima u istrazi, a iz Beča je navedeno da je vozač kamiona verovatno već napustio Austriju.

U parkiranom kamionu na istoku Austrije ranije danas pronađena su tela 50 mrtvih migranata.    

Kamion je primetio putar koji je odmah pozvao policiju.

„Učinilo mu se da iz kamiona nešto kaplje“, rekao je predstavnik Uprave za saobraćaj Austrije. Prema rečima policijskog zvaničnika radilo se o telima koja su bila u stanju raspada.

Policija je u četvrtak uhapsila tri krijumčara migranata, od kojih je jedan priznao da je preko granice u rejonu grada Bruka na Lajti u Donjoj Austriji u kombiju prevezao 34 izbeglice. 

„Ljudi, među kojima je bilo desetoro maloletne dece, koje su krijumčari izbacili iz kombija i ostavili na auto–putu, ispričali su prilikom ispitivanja da su ih strpali u prikolicu gde praktično nije moglo da se diše. Vozač je ignorisao više molbi migranata da budu pušteni na vazduh i vozio je bez pauze od srpske granice do Austrije“, kaže se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala