Mađarska gradi i drvene barijere duž granice

© Sputnik / Bogdan PantićMađarska vojska na granici sa Srbijom
Mađarska vojska na granici sa Srbijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarska vojska počela je da gradi i dodatnu, drvenu barijeru visoku četiri metra na granici sa Srbijom, preneo je večeras RTS.

Ograda od tri reda bodljikave žice, duga 175 kilometara, već je postavljena na granici sa Srbijom, a uskoro će biti ojačana drvenom barijerom.

Mađarski zid mađarska srbija zid granica radovi - Sputnik Srbija
Mađarska šalje vojsku na granicu sa Srbijom?

Mađarska vlada najavljuje formiranje nekoliko tranzitnih zona, a jedna od njih je u mestu Reske, blizu srpske granice, navodi Radio-televizija Srbije.

Ranije danas, francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus izjavio je da je skandalozan stav jednog broja istočnoevropskih zemalja prema krizi izbeglica sa kojima se suočava Evropska unija, posebno ukazavši na žičanu ogradu duž Mađarske granice sa Srbijom koja treba da spreči ulazak izbeglica.

Mađarska je članica EU i bezvizne zone Šengena, koja je ove godine presrela više od 140.000 izbeglica koje su iz Srbije ušle u njenu teritoriju.

U međuvremenu, mađarska policija uhapsila je i petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-cisterni pre četiri dana na auto-putu u Austriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala