Trgovci ljudima se ne osećaju krivim za smrt izbeglica

© AFP 2023 / DIETER NAGLKamion u kome su se ugušili migranti u Austriji
Kamion u kome su se ugušili migranti u Austriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se pred sudom u Mađarskoj da se ne osećaju krivim zbog smrti izbeglica čija tela su pronađena u jednom kamionu hladnjači u Austriji. U međuvremenu uhapšen je i peti osumnjičeni.

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima, koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, pripadnici nižeg ranga jedne od brojnih beskrupulozni bandi koje transportuju imigrante u zamenu za, ponekad, veoma velike sume novca, prenela je agencija AFP.

Sirijka Nadia i majka njenog muža proveravaju da li je obuća suva, od čega zavisi polazak na dalje putovanje ka severu - Sputnik Srbija
„Nastavićemo put čim se patike osuše!“

Prva četvorica, od kojih su trojica Bugari, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina, kao i četvrti Avganistanac, koji ima 28 godina, ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su predstavnici mađarskog tužilaštva novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Petoosumnjičeni, takođe bugarski državljanin, nalazi se u policiji na ispitivanju.

Kamion hladnjača sa telima 59 muškaraca, 8 žena i 4 dece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mesta Parndorf. Hladnjača od 7,5 tona u sredu je krenula iz Budimpešte i prešla mađarsko-austrijsku granicu, a u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala