Rusija gradi jedinstveno radiolokaciono polje

© Flickr / PEO C3TRadari AN/TPQ-36 i AN/TPQ-36
Radari AN/TPQ-36 i AN/TPQ-36 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stvaranje jedinstvenog radiolokacionog sistema za upozorenje od raketnog napada (SPRN) planski se radi i omogućiće da se ispuni program i da lokatori počnu sa radom na vreme, saopštio je generalni direktor RTI, glavni konstruktor SPRN Sergej Bojev.
Komandni centar u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Novi radari čuvaju Rusiju

Do sada su radiolokacione stanice SPRN nove generacije „Voronjež“ izgrađene u Lehtusu (Lenjingradska oblast), Armaviri (Krasnodarski kraj), Kalinjingradskoj oblasti, kod Irkutska, a u toku je izgradnja radara na Altaju, u Jenisejsku (Krasnodarski kraj) i u Orsku (Orenburska oblast).

„Danas smo mobilisali sve snage kako bi ispunili ovaj program i obezbedili rad svih planiranih lokatora koji bi nam omogućili postojanje jedinstvenog radiolokacionog polja Rusije“, rekao je Bojev.

On je pojasnio i da su radari u Orsku i Jenisejsku još krajem prošle godine stavljeni u upotrebu, iako se oni i dalje vode kao da su u fazi izgradnje.

„Oni su u režimu testiranja tokom kojeg se isprobavaju određene mogućnosti stanica, ali u realnom vremenu“, naveo je šef vojne kompanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala