Japanci reklamiraju piće na Mesecu

© Youtube/GeoBeats NewsReklama za popularno japansko piće
Reklama za popularno japansko piće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novo doba u reklamiranju je već počelo. Jedna japanska kompanija započela je svoju kampanju promovisanja pića „pokari svit“ na Mesecu! Napitak je proizvela kompanija „Otsuka“ i to će postati prvi proizvod koji će biti isporučen na neko nebesko telo u markentiške svrhe.

Bezalkoholno piće sa ukusom grejpfruta izuzetno je popularno širom Azije i Bliskog istoka kao sportsko piće koje snabdeva sportiste hranljivim materijama i elektrolitima koje gube tokom vežbanja. 

„Otsuka“ će na Mesec poslati titanijumsku konzervu tešku jedan kilogram, sa sportskim napitkom u prahu. Konzerva će biti dopremljena na mesečevu površinu u prvoj privatnoj planiranoj misiji, koja će se desiti do kraja 2016. godine.

„Cilj je da inspirišemo mlade da postanu astronauti, da putuju do Meseca, pronađu konzervu, otvore je i naravno probaju“, navodi kompanija.

Naravno, kako bi varijantu ovog pića u prahu učinili pitkom budući kosmonauti će morati da znaju kako da izvuku kiseonik sa Mesečeve površine i stvore vodu. NASA se nada da će do tog otkrića doći do 2018. godine.

Pored praha, titanijumska konzerva će sadržati i želje mališana širom Azije koje su tokom kampanje poslate kompaniji i koje će biti ugravirane na srebrni disk.

Još uvek nije poznato da li će „pokari svit“ biti jedini brend koji će biti isporučen na Mesec 2016. godine, s obzirom da je privatna kompanija „Astrobotik tehnolodži grifin“, koja bi konzervu trebala da spusti na površinu Zemljinog satelita, već izrazila interesovanje za preuzimanje dodatnih oglašivača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala