Vladika Teodosije posetio Ivanovića

© SputnikPrekid postupka i odbacivanje optužnice jedini način da se Euleks iz ovoga izvuče sa manjom štetom.
Prekid postupka i odbacivanje optužnice jedini način da se Euleks iz ovoga izvuče sa manjom štetom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
On nam je poslednja nada da će ubediti Olivera da prestane sa štrajkom glađu, kaže za Sputnjik Oliverova sestra Nataša.

Stanje Olivera Ivanovića, koji je juče zbog visokog pritiska i problema sa srcem izavanih štrajkom glađu na koji se odlučio zbog odluke suda Euleksa da mu ne dozvoli da se brani sa slobode, stabilizovano je.

Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Oliver Ivanović: Teško je, izdržaću

Međutim, prema rečima njegove sestre Nataše Ivanović Ilić, njegovo stanje je vrlo ozbiljno i on je pod stalnom kontrolom lekara.

„Posetio ga je Vladika Teodosije i jedino čemu se nadam jeste da će on uspeti da ga odgovori od štrajka glađu, jer je on veoma loše. Da stvari budu još gore, Euleks je za sada odobrio posetu samo meni, iako sam u ime cele porodice podnela zahtev da ga na dnevnoj bazi obilazimo u bolnici. Dakle, sada svaki član porodice ponaosob mora da ponovo podnese zahtev da ga obiđe u bolnici“, kaže Oliverova sestra za Sputnjik.

Ona napominje da je ovakvo maltretiranje i njenog brata i cele porodice već prevršilo svaku meru i da više ne znaju šta da rade.

Vladika je u izjavi novinarima rekao da je sa velikom zabrinutošću došao da poseti Ivanovića, da je zabrinut za njegovo zdravlje, upozorivši da Ivanović „ne izgleda dobro“.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Vojislav Š. Oliver I. — Evropo, ko je sledeći?

„Ja ga znam kao čoveka punog optimizma i nade, on je taj koji je sve nas hrabrio i uvek je govorio da mu je dobro i sada sam ga pitao kako mu je, odgovorio je — dobro. Pitao sam kakvo je zdravstveno stanje, kaže — nije baš najbolje“, ispričao je Teodosije.

On je naglasio da je Ivanovića iskreno zamolio, kao episkop i kao pastir, da posle 15 dana gladovanja prekine radi svoga zdravlja „jer nam je on potreban zdrav i kao zdrav može da dokaže svoju nevinost“.

„Oliver Ivanović je potreban svima, naročito svojoj porodici s obzirom da znam koliko je uporan i hrabar, ali mislim da će poslušati ovu moju reč — da prekine sa gladovanjem“, rekao je vladika.

Episkop raško-prizrenski je dodao da će se svi molbom obratiti onima koji odlučuju o njegovom statusu, da imaju u vidu ko je Oliver Ivanović i sve ono što je do sada činio za ovaj narod i šire, za sve one koji žive na Kosovu i Metohiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala