Kina podržava Rusiju po pitanju tribunala za MH17

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaOlupina malezijskog boinga MH17
Olupina malezijskog boinga MH17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineska uzdržanost od glasanja o rezoluciji Saveta bezbednosti UN o uspostavljanju tribunala za istragu o rušenju malezijskog aviona MH17 iznad Ukrajine podrška je stavu Rusije o ovom pitanju, izjavio je kineski zamenik ministra spoljnih poslova Čeng Guoping.
Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Zašto Zapad primorava Ruse na veto?

Rusija je 29. jula stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o uspostavljanju tribunala koji bi otkrio i krivično gonio odgovorne za obaranje aviona „Malezija erlajnza“ na letu MH17, a koju je podnela Malezija. Nesreća, u kojoj je poginulo 298 ljudi, dogodila se u istočnoj Ukrajini 17. jula 2014. godine.

„Kineska strana se uzdržava od glasanja. Mi na taj način pružamo podršku ruskoj strani u duhu objektivnosti i pravičnosti“, rekao je zamenik ministra novinarima, dodajući da je to uobičajena međunarodna praksa da se na takav način obezbedi podrška partnera.

Guoping je naglasio da je Kina protiv tribunala i da je u više navrata insistirala na obavljanju „objektivne i transparentne“ istrage pod okriljem Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala