Tramp: Sve ilegalne imigrante ću poslati kući

© REUTERS / Rick WilkingDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat Republikanske stranke za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da će, ako uđe u Belu kuću, deportovati sve ilegalne migrante i ukinuti nove zakone o imigraciji koje je uveo sadašnji predsednik Barak Obama.

„Nećemo razdvajati porodice, ali oni će jednostavno morati da odu“, rekao je Tramp u danas objavljenom isečku emisije televizije En-Bi-Si koja će tek biti emitovana.

Donald Tramp i njegova žena Melanije - Sputnik Srbija
Donald Tramp — trijumf novca i spektakla

Na pitanje voditelja Čaka Toda o ilegalnim imigrantima koji možda nemaju gde drugde da odu, Tramp je odgovorio: „Mi ćemo sarađivati sa njima. Ali oni moraju da odu. Jer mi ili imamo državu ili je nemamo“.

Američki milijarder, koji se nada da će postati kandidat Republikanske stranke na izborima za predsednika 2016. godine, rekao je i da će morati da ukine Obamin zakon o imigraciji, uključujući odredbu koja štiti od deportacije dece roditelja koji su u SAD došli ilegalno.

Tramp (69), za kojeg ankete pokazuju da ima najveću podršku glasača od ukupno 17 pretendenata na mesto kandidata Republikanaca za predsednika države, izazvao je od početka kampanje veliku kontroverzu svojim provokativnim izjavama na temu imigracije, pa je tako jednom nazvao ilegalne imigrante iz Meksika kriminalcima i silovateljima.

Procenjuje se da u Sjedinjenim Američkim Državama živi oko 11 miliona ilegalnih imigranata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala