Ledeni stanovi u Ukrajini tokom predstojeće zime

© Foto : Aleksandar SimićZima. Uobičajeno stanje.
Zima. Uobičajeno stanje. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Ukrajine predlaže da se snizi minimalna dozvoljena temperatura u stanovima za dva stepena, odnosno da bude 16 stepeni Celzijusa. Ukrajinski mediji prenose da su nadležnim ministarstvima već date preporuke za ponovno razmatranje propisa.
Zaleđeno granje drveta.Fotografija iz Kline - Kosovo i Metohija - Sputnik Srbija
Ukrajinu čeka teška zima! A i Evropu…

Stručnjak Aleksandar Ohrimenko u izjavi za ukrajinski list „Vesti“ rekao je da „Vlada Ukrajine zaista mnogo štedi, ali da će u stanovima biti veoma hladno. Ljudi će plaćati za hladnoću po novouvedenim visokim tarifama“. Prema njegovim rečima, problem je i u tome što sistemi grejanja nisu osposobljeni za veštačko snižavanje temperature, što preti povećanjem broja kvarova na toplotnim mrežama.

Ranije je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk izjavio da je energetski sektor Ukrajine u krizi. Ministarstvo energetike i državne kompanije nisu spremne da obezbede dovoljno energenata za stanovništvo tokom predstojeće zime. Ministarstvo energetike Ukrajine osnovalo je krizni štab za pripremu za grejnu sezonu. 

Ukrajina je zbog konflikta u Donbasu izgubila većinu rudnika. Na teritoriji koju ne kontroliše Kijev ostali su najunosniji rudnici, a preduzeća koja su ostala pod kontrolom ukrajinskih vlasti dobijaju ugalj koji ne može da se loži u termoelektranama.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala