NATO koristi nemačke vojnike za zastrašivanje Rusije

© AP Photo / Matthias SchraderVojnici NATO-a tokom vojne vežbe
Vojnici NATO-a tokom vojne vežbe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka šalje vojnike i vojnu opremu u Litvaniju i Poljsku kao deo NATO snaga za brzo reagovanje. Ovim simboličnim postupkom, Alijansa Rusiji demonstrira svoju „snagu" koju može da iskoristi u bilo kom trenutku, piše austrijski časopis „Kontra“.

Nemački Bundesver poslao je vojnike na „istočni NATO front“, piše ovaj austrijski list. Čak je i ako je razmeštanje nekoliko stotina nemačkih vojnika na granicu sa Rusijom bio simboličan potez, jasno se može tumačiti kao znak da Severnoatlantska vojna alijansa želi dalje proširenje, tvrdi autor članka u „Kontri“.

Barak Obama i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Zašto Nemačka pristaje da bude vazal Amerike

Stotinu pedeset nemačkih vojnika iz 292. pešadijskog bataljona premešteno je u Letoniju zajedno sa oklopnim vozilima na tri meseca. Zvaničan razlog ovog premeštanja su „edukacija i trening“, izveštava časopis.

Nemački Bundesver je takođe potvrdio da će se bataljon nemačke mehanizovane pešadije pridružiti poljskoj armiji. Do 2021. godine, 700 vojnika i 44 oklopna tranportera biće potpuno integrisani u Oružane snage Poljske.

To znači da će se Istočna Evropa suočiti sa prilivom približno hiljadu nemačkih vojnika, čiji će zadatak biti da zastraše Rusiju time što će predstavljati stalnu pretnju zbog mogućnosti eventualnog napada.

„Da li Nemci to zaista žele?“, pita se začuđeno austrijski novinar. Zasad njegovo pitanje ostaje retoričko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala