Poznati logotipi koji imaju skrivena značenja (foto)

Pratite nasTelegramOdyssey
Stručnjaci kažu da je dobar logotip uvek prepoznatljiv, ali neki od njih sadrže tajnu poruku i jasno je da se malo više ističu. Ispod se nalazi spisak 10 poznatih logotipa sa skrivenim značenjem, analiziranih u listu „Indipendent“.

1. Vikipedija

Svaki delić logotipa Vikipedije, koji liči na planetu, sadrži slovo ili glif koji u većini slučajeva čini početak imena digitalne enciklopedije na različitim jezicima. Prazan prostor na vrhu predstavlja nepotpunost projekta koji se još uvek dopunjuje novim tekstovima i jezicima.

CC BY 2.0 / Bernard Goldbach / Amazon logo
Amazon logo - Sputnik Srbija
Amazon logo

2. Amazon

Osim što predstavlja osmeh, strelica dole takođe povezuje dva slova „a“ i „z“ (prvo i poslednje slovo abecede), kako bi pokazali da šta god je kupcu potrebno u širokom spektru, može to pronaći na Amazonu.

3. FedEks

Među slovima „e“ i „iks“ je strelica koja pokazuje s leva na desno i predstavlja „brzinu i preciznost“ logističke kompanije.

4. Cisko

Isprekidane linije predstavljaju most Golden gejt u San Francisku, koji je bio inspiracija osnivačima, pošto su došli u ovaj grad da registruju firmu.

© Flickr / KiewicSoni vajo logo
Soni vajo logo - Sputnik Srbija
Soni vajo logo

5. Soni vajo

„V“ i „a“ predstavljaju analogni signal, a „j“ i „o“ simbolizuju digitalni. Slova ne objašnjavaju samo naziv „Vajo“, već pokazuju i evoluciju sa analognog na digitalno“.

6. Tojota

Tojotin logotip sadrži svako slovo imena proizvođača, objavljuje „Indipendent“.

7. Pikasa

Šareni segmenti u logotipu simbolizuju komoru za snimanje, a prostor u sredini je šematski kuća. Pikasa je „softver“ koji može da skladišti slike korisnika, odnosno predstavlja „dom“ (casa) za slike („pictures“).

© Flickr / XavToblerone logo
Toblerone logo - Sputnik Srbija
Toblerone logo

8. Toblerone

Logotip kompanije čokolada pokazuje Maternhorn, planinski vrh koji se nalazi na granici između Švajcarske i Italije, a takođe karakteriše i belog medveda skrivenog u planinama. Medved se pojavljuje na grbu Bernu, gde je nastao Toblerone.

© Flickr / Steve Smith Tur de Frans logo
 Tur de Frans logo - Sputnik Srbija
Tur de Frans logo

9. Tur de Frans

Slovo „r“ u logotipu svetske najpoznatije biciklističke trke prikazuje čoveka na biciklu.

10. Londonski simfonijski orkestar

Njegov logotip ne prikazuje samo svoje inicijale LSO, već i dirigenta ispred svojih muzičara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala