Vučić: Srbija ubuduće kao najrazvijenije evropske zemlje

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve opasnosti od bankrota za Srbiju i podvukao da će ubuduće imati deficit manji od tri odsto BDP-a, poput najrazvijenih evropskih zemalja.
Srpsski dinar - Sputnik Srbija
Povećanje plata i penzija do kraja godine?

Vučić je, obraćajući se građanima Crne Trave, podsetio na svoje reči od pre sedam-osam meseci kad je obećao da će Srbija uprkos fiskalnoj konsolidaciji imati na kraju godine privredni rast od 0,5 do 1 odsto, što mu, kako je primetio, niko nije verovao.

A potvrda takvom njegovom stavu i uverenju je, dodao je, i činjenica da će MMF korigovati prognozu rasta BDP-a Srbije.

„To potvrđuje moje reči i to je dokaz da nisam lagao, obmanjivao, i pričao vam šarene laže“, rekao je premijer.

Dodao je i da nas u 2016. godini očekuje privredni rast od 2 odsto, a u 2017. i veći i objasnio da kada kaže da ne dâ novac, onda misli na „partijske i idiotske“ projekte koji uloženo nikada nisu vratili građanima Srbije, a da će para za investicije i razvojne projekte biti.

Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Zakon usvojen, slede otpuštanja

On je poručio građanima Crne Trave da će im Vlada Srbije pomoći u svemu što je važno za razvoj njihovog mesta, dodao da ne obećava med i mleko, ali da će svakako živeti bolje nego što je to bilo u prethodnom periodu.

Vučić je naveo i da se radi na platnim razredima, te će svako za isti posao biti isto plaćen, bez obzira u kojem mestu radi i da nema problem da to kaže i u Crnoj Travi i u Beogradu.

„Posao mi je da vodim računa o celoj Srbiji“, poručio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala