Izveštaj o MH17 niko nije video jer nema dokaza protiv Rusije

© REUTERS / Maxim ZmeyevMesto pada aviona „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“
Mesto pada aviona „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika želi da optuži Rusiju za pad „boinga“ u blizini Donjecka i spremne su na sve da to postignu, smatra američki politikolog Pol Krejg Roberts.
Savet bezbednosti UN - Sputnik Srbija
Rusija: Politizovana inicijativa o sudu za MH-17

„Izveštaj o rezultatima istraživanja pada MH17 još uvek nije objavljen. Šta nam to govori? Smatram da činjenice koje su istražitelji dobili ne odgovaraju propagandi koja za sve okrivljuje Rusiju. Uveren sam da bi, kada bi postojali i najmanji dokazi o odgovornosti Moskve, izveštaj odavno bio objavljen“, ubeđen je američki analitičar.

Pol Krejg Roberts podseća da je samo Rusija predala istrazi sve podatke koje je posedovala. SAD odbijaju da objave informacije koje su dobile od američkih satelita koji su se nalazili iznad aviona u trenutku njegovog uništenja. Ukrajina ne objavljuje razgovor pilota sa ukrajinskim dispečerima koji su usmerili avion u zonu borbenih dejstava.

Rezultati istrage se ne prikazuju javnosti, dok se u medijima prosipaju informacije po kojima odgovornost za katastrofu, navodno, snosi Rusija. U isto vreme se u UN aktivno propagira ideja stvaranja tribunala za pad aviona.

„Vašington može da blokira izveštaj, ali ga ne može u potpunosti falsifikovati. Upravo iz tog razloga Amerikanci nameću ideju međunarodnog tribunala UN, u nadi da će na taj način dobiti to što oni hoće“, zaključuje američki politikolog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala