Uskoro poznati svi napadači na Vučića

© REUTERS / STOYAN NENOVHapšenje jednog od napadača na Aleksandra Vučića u Srebrenici
Hapšenje jednog od napadača na Aleksandra Vučića u Srebrenici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kaže da je završen deo istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije u Srebrenici i poručuje da će narednih dana biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu.

Dragan Mektić je informacije o toku istrage bosanskohercegovačke policije preneo srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

Aleksandar Vučičić i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Vučić: Bakira ne smatram neprijateljem, ni lošim čovekom

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Stefanović je istakao da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, veoma važno za obe države.

Na sastanku su se saglasili da je razmena informacija dveju policija na visokom nivou, posebno kada je reč o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

Konstatovano je i da se postojeća saradnja u toj oblasti može i dodatno unaprediti.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Neću krivično goniti napadače iz Srebrenice (video)

Srpski ministar policije i bosanski ministar bezbednosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

Istaknuta je neophodnost bliže saradnje država u regionu, kako bi se zajednički suprotstavili toj ozbiljnoj pretnji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala