Vučić: Bakira ne smatram neprijateljem, ni lošim čovekom

© Tanjug / Sava RadovanovićAleksandar Vučičić i Bakir Izetbegović
Aleksandar Vučičić i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zaboravio na napad u Srebrenici, da je spreman da u prijateljskom tonu gleda na dalju saradnju Srbije i BiH i da u članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne vidi naprijatelja, naprotiv.

Vučić je na konferenciji za novinare sa članovima Predsedništva BiH rekao da bi, ako su ljudi koji su izgubili svoje najbliže tokom ′90-ih u stanju da oproste i gledaju u budućnost, bilo čak i smešno da on zbog događaja u Srebrenici gleda drugačije.

Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Izetbegović: Sprečili smo zločine nad Srbima (video)

„Moj pogled je usmeren u budućnost i zahvalan sam Bakiru na tome. Oseća i vidi da kod mene nema nikakvog neprijateljstva, a ja njega svakako ne smatram ni lošim čovekom ni neprijateljem — naprotiv“, rekao je Vučić.

Ruka Srbije je pružena i biće uvek pružena, rekao je premijer dodajući da je suština u tome „šta imamo pravo da uradimo“.

„Da se ponovo bijemo, da Drina bude mutna od krvi — šta će biti rezultat“, zapitao je Vučić dodajući da zato i jeste „naša obaveza da stvorimo mir i normalno razmišljanje“.

Beograd je, naveo je, otvoren, kosmopolitski grad, srpska prestonica i zaključio: „Zato ne da neće biti problema, već ćemo pozdraviti goste“.

„Pokazali smo da možemo sebe da menjamo i potrebno je da ta poruka ode i u BiH“, primetio je premijer, a zatim poručio:

„Moja poruka i Bakiru i Mladenu i Draganu je da je ovo njihova kuća i da su uvek dobrodošli i u Beograd i u Srbiju i da se osećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu znaćemo i da pokažemo“.

Podsetivši da smo nekada gradili pruge zajedno, Vučić je zaključio da je vreme da ih gradimo ponovo na bazi poverenja i dodao da je uveren da ćemo u tome uspeti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala