Napadači na Vučića nedostupni policiji RS

© REUTERS / STOYAN NENOVHapšenje jednog od napadača na Aleksandra Vučića u Srebrenici
Hapšenje jednog od napadača na Aleksandra Vučića u Srebrenici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da su osobe osumnjičene za napad na srpskog premijera u Potočarima nedostupne MUP-u Republike Srpske, jer se nalaze na teritoriji Federacije BiH.

Identifikovani koji se dovode u vezu sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula nedostupni su MUP-u Srpske, jer se uglavnom nalaze na teritoriji Federacije BiH, izjavio je danas ministar Dragan Lukač.

Aleksandar Vučičić i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Vučić: Bakira ne smatram neprijateljem, ni lošim čovekom

Lukač je, kako je preneo RTRS, rekao da očekuje da će te osobe biti privedene i da će im biti određen pritvor i druge mere i radnje koje bi dovele do rasvetljavanja ovog događaja.

Zbog istrage koja je u toku, Lukač nije želeo da kaže o koliko osoba je reč.

On je rekao da Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nije obavestila MUP Republike Srpske o jučerašnjem hapšenju tri osobe koje se dovode u vezu sa napadom na Vučića, a čije fotografije je policija Srpske ranije objavila.

„Dobili smo informacije tek kada su ova lica saslušana i puštena. Ne bih komentarisao šta su dobili od informacija prilikom višečasovnog saslušanja, kao i zbog čega su pušteni, jer je to u nadležnosti onih koji su taj posao obavili, a i nemam uvid u sve što je urađeno“, rekao je Lukač na konferenciji za novinare.

On je istakao da već ima dovoljno snimaka i identifikovanih lica koja mogu biti privedena.

Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Izetbegović: Sprečili smo zločine nad Srbima (video)

„Da bi se videlo ko je od njih na saslušanju radi uzimanja informacija, da li ostali treba da budu uhapšeni i procesuirani zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića, kao i zbog ostalih krivičnih dela, kao što su podstrekivanje na ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, kao i verske i nacionalne netrpeljivosti i mržnje, treba da bude obrađeno dosta lica i sve to ide usporeno“, naveo je Lukač.

Ministar je ponovio da napad na srpskog premijera nije stihijski ili rezultat „nekakvih navijačkih hirova“, već da je organizovan, što se može prepoznati i dokazati.

SIPA je, naime, juče privela Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muju Dizdarevića iz Tešnja, a nakon višečasovnog ispitivanja oni su pušteni na slobodu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala