Porodice od „Džermanvingsa“ traže 100.000 evra po žrtvi

© AP PhotoPad aviona Džerman vings - istraga
Pad aviona Džerman vings - istraga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porodice Nemaca koji su poginuli u padu aviona „Džermanvingsa“ u francuskim Alpima u martu, odbili su ponudu te nemačke avio-kompanije za odštetu, zahtevajući sumu od najmanje 100.000 evra, saopštio je njihov advokat.

Advokat rođaka nemačkih žrtava nesreće zatražio je da odšteta za svaku žrtvu bude šestocifrena suma, što znači najmanje 100.000 evra, a isto toliko i za najbližu rodbinu žrtava, prenosi Tanjug. 

Fotografija Andreasa Lubica sa Fejsbuka, 26. marta 2015. - Sputnik Srbija
Sve teorije o samoubistvu kopilota „Džermanvingsa“

Avio-kompanija „Lufthanza“, u čijem je sastavu niskobudžetni „Džermanvings“, saopštila je 30. juna da će ponuditi odštetu od 25.000 evra svim porodicama 72 Nemca koji su poginuli u nesreći.

Pored toga, svako od najbliže rodbine žrtava — roditelji, deca, usvojena deca, supružnici i partneri dobiće po 10.000 evra.

„Nećete biti iznenađeni što su mi moji klijenti rekli da odbijem ovu nepristojnu ponudu“, navodi se u pismu koje je savetnik 35 rođaka nemačkih žrtava napisao advokatu „Džermanvingsa“, a u koje je AFP imao uvid.

Francusko tužilaštvo veruje da je kopilot Andreas Lubic (27), 24. marta, namerno srušio avion „erbas A320“, koji je leteo od Barselone do Diseldorfa, usmrtivši svih 150 putnika i članova posade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala