Protest u Budimpešti: I Isus je bio migrant

© AP Photo / Zoltan BaloghProtest u Budimpešti protiv postavljanja ograde na granici sa Srbijom
Protest u Budimpešti protiv postavljanja ograde na granici sa Srbijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko hiljadu ljudi protestovalo je danas u centru Budimpešte zbog ograde koju mađarske vlasti podižu duž granice sa Srbijom kako bi zaustavili priliv migranata s juga.

Protest, koji su organizovale civilne organizacije, počeo je ispred Bazilike Svetog Stefana, noseći transparente na kojima je pisalo: „I Isus je bio migrant!“ i „Moj najbolji prijatelj je migrant!“.

Migranti sa Kosova i Metohije ne mogu da pređu srpsko-mađarsku granicu legalnim putem, zato što imaju dokumenta sa Kosova koje naša država ne priznaje - Sputnik Srbija
Mađarska počela da diže ogradu

Učesnici skupa zatim su odšetali do zgrade Parlamenta, gde su na komade isekli žičanu ogradu dugu 15 metara, koja je predstavljala simbol one ograde koju vlasti podižu duž granice, preneo je Rojters.

Mađarska vojska počela je juče da gradi ogradu na granici te zemlje sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata.

Radovi na izgradnji zida počeli su na obodima grada Morahalom, gde je buldožer pripremao zemljište za gradnju.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je ranije da je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da se pripremi za izgradnju ograde visoke četiri metra u dužini od 175 kilometara na delu granice sa Srbijom, a koja će biti podignuta u 8 do 10 oblasti koje su, kako je naveo, najizloženije pritisku imigranata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala