B.B. King nije ubijen

© AP Photo / Owen SweeneyB.B. King
B.B. King - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bluz legenda B.B. King preminuo je prirodnom smrću koja je mahom posledica Alchajmerove bolesti, saopštili su zvaničnici Nevade stavivši tako tačku na optužbe njegove dve ćerke da je gitarista ubijen.

Ben E. King - Sputnik Srbija
Umro Ben E. King, legenda soula
King je preminuo u maju u 89. godini, a smrt je prouzrokovalo zakrčenje krvnih sudova, dijabetes, srčani udar, visok krvni pritisak i oštećenje mozga zbog slabog prokrvljenja, navodi se u saopštenju kancelarije mrtvozornika okruga Klark.

Lekari su uzrok smrti utvrdili posle autopsije, toksikoloških nalaza i konsultovanja neuropatologa. Obdukcijom je utvrđeno i da je King imao i nekoliko moždanih udara ali da ga oni nisu ubili.

B. B. King - Sputnik Srbija
B.B. King, odlazak legende bluza (video)
Zvaničnici su saopštili da se time zatvara istraga o eventualnom ubistvu koja je pokrenuta kada su njegove ćerke Karen Vilijams i Peti King optužile muzičarevog dugogodišnjeg saradnika da ga je otrovao. Advokat Kingove zadužbine tada je rekao da su optužbe neosnovane, podsećaju agencije.

„U ovom trenutku sa sigurnošću možemo da kažemo da je gospodin King preminuo od prirodnih uzroka“, rekao je mrtvozornik Džon Fudenberg. „Naše saučešće porodici i prijateljima, nadamo se da će im ovo doneti neku vrstu završetka.“

King je hospitalizovan u aprilu zbog komplikacija od dijabetesa. Preminuo je 14. maja. Na hiljade ljudi prisustvovalo je njegovoj sahrani u Memfisu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala