Ministar energetike Grčke protiv sporazuma sa kreditorima

© AP Photo / Lefteris PitarakisAko ne uspe Siriza, pojaviće se fašisti, koji takođe mogu da preuzmu vođstvo, ili neko treći, za koga se sada uopšte ne zna.
Ako ne uspe Siriza, pojaviće se fašisti, koji takođe mogu da preuzmu vođstvo, ili neko treći, za koga se sada uopšte ne zna. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od uticajnih članova vladajuće partije u Grčkoj SIRIZA, ministar energetike Panajotis Lafazanis nazvao je neprihvatljivim nacrt sporazuma sa kreditorima.
Janic Varufakis - Sputnik Srbija
Varufakis: Biće nam gore

Ministar je pozvao partiju da ispuni predizborna obećanja, prekine politiku oštre štednje i izađe iz memoranduma sa kreditorima.

Saopštenje Lafazanisa objavljeno je pred početak sednice političkog sekretarijata SIRIZA na kojem se razgovara o postignutom sporazumu koji jedan deo partije smatra nastavkom politike kolonizacije.  

„Sporazum, potpisan sa „institucijama“ kreditora, neprihvatljiv je i nije potreban tako radikalnoj stranci kao što je SIRIZA i Vladi koja je obećala ukidanje memoranduma i oštre štednje“, kaže se u saopštenju.

„Ovaj sporazum praktično poništava narodni mandat i ponosno „ne“ koje je grčki narod rekao na referendumu“, naveo je Lafazanis.

On je rekao da Vlada i premijer i sad mogu da vrate sporazum pre konačnog rešenja parlamenta. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala