Vučić ipak ide u Potočare (video)

© Tanjug / Dragan StankovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebrenčkim žrtvama u Potočare, uprkos lošim bezbednosnim procenama.

„Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale. Nisam kukavica i takve me stvari i ne zanimaju“, rekao je Vučić novinarima nakon susreta sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom u Briselu.

Premijer je kazao da ga ne zanimaju ni pojedine uvredljive izjave na račun Srbije, prenosi Tanjug.

„Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao na provokacije i uvrede i držanje lekcija Srbiji. Ali to radim ne zato što je naša zemlja slaba, već jer hoćemo da gledamo u budućnost i zato što znamo da moramo da sačuvamo mir i stabilnost“, rekao je Vučić.

Član predstavništva BiH Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Izetbegović: Za Vučića je najbolje da ćuti

„Onima koji žele da ruše atmosferu, koji misle da time mogu nešto da dobiju, moram da kažem da za njih prosto nemam odgovor. Ne razumem šta to oni vide a ja ne vidim, u kakvu to budućnost gledaju. Ništa ne razumem“, rekao je Vučić.

On je istakao da je veoma važan drugačiji, iskreniji i otvoreniji odnos između Srba i Bošnjaka.

„To je prva stvar, a ne političke floskule, jer nešto od nas Evropa traži. U Briselu kažem da je mnogo važnije kakav ćemo stvarni odnos da imamo Srbi i Bošnjaci, a ne kako ćemo to da uređujemo po Briselu, Njujorku, Vašingtonu i drugde“, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše današnju rezoluciju o Srebrenici koju je doneo Evropski parlament, Vučić je kazao da je primetio da su vodeću ulogu u tome imali hrvatski poslanici.

„Neću ništa više da kažem i sad ću se sto prvi put ugristi za jezik“, rekao je premijer Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala