Ivanić: Moguće provokacije Vučića u Potočarima

© Foto : www.mc.rsMladen Ivanić
Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da neće svi u Bosni i Hercegovini najiskrenije prihvatiti posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima i da su moguće provokacije, ali da je na Vučiću da donese odluku o odlasku.

Procenjujući bezbednosne aspekte Vučićeve posete, Ivanić je rekao:

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić na sednici Vlade Srbije - Sputnik Srbija
Vučić: Hvala Rusiji, idem u Srebrenicu

„Na Vučiću je da odluči. S jedne strane verujem da bi ta poseta dobro došla njemu, Srbiji, stvaranju pozitivnih uslova u regionu, ali s druge, posle ove priče o rezoluciji (britanskoj), u BiH je veoma napeta atmosfera i mislim da je društvo dobrano podeljeno“, rekao je Ivanić.

On je istakao da nije siguran da će ta poseta od svih biti najiskrenije prihvaćena.

„Uveren sam da će zvanično Sarajevo to jako dobro prihvatiti, ali neoficijelni deo, nevladin sektor, pa i porodice… Mislim da to zaslužuje dobru procenu“, dodao je Ivanić.

Vitalij Čurkin - Sputnik Srbija
Rusija stavila tačku na priču o Srebrenici

On ne očekuje nikakvu bezbednosnu pretnju, ali ističe da su moguće svojevrsne provokacije, zvižduci, kao što je to bilo i u ranijim slučajevima.

„Objektivno, to je jedna ozbiljna procena i uveren sam da će Vučić doneti najispravniju odluku za sebe i za Srbiju“, zaključio je Ivanić.

Prema njegovim rečima, u organizaciji obeležavanja 20. godišnjice od zločina u Srebrenici učestvuju pre svega nevladine organizacije, dok je učešće državnih institucija i istitucija Federacije BiH i Republike Srpske formalno i protokolarno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala