Rusi kupuju nekretnine u Grčkoj

© REUTERS / Yannis BehrakisZastava EU se vijori ispred Akropolja
Zastava EU se vijori ispred Akropolja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bankrot Grčke, sumnjiva ekonomska perspektiva, politička neodređenost — ruskim građanima ništa od toga nije povod da promene svoje planove da svoj odmor provedu u ovoj prelepoj mediteranskoj zemlji.
Zastave Grčke i Kine - Sputnik Srbija
„Put svile“ može da spasi grčku ekonomiju

Iako se zemlja nalazi na pragu izlaska iz evrozone, broj turista iz Rusije nije ništa manji. Štaviše, zabeležen je rast. Turoperatori umiruju: za strance u Grčkoj, kao i pre, ima svega što je potrebno, pa čak i novca.

Istina, on se može skinuti sa platnih kartica samo tamo gde još uvek ima evra. Sada u zemlji nema više od 2 milijarde evra, od čega je značajan deo već raspodeljen penzionerima. Evropska centralna banka više ne daje Grčkoj novac, a pred praznim bankomatima su svi isti. Zato, pre kretanja u kolevku demokratije, turistima bi bolje bilo da ponesu novac, poželjno je u sitnim apoenima.

Preporučuje se da se sa sobom ponesu i lekovi, jer ih u Grčkoj sada manično kupuju. Osim toga, bolje se držati podalje od velikih gradova, jer kada ljudi počnu da protestuju, možete se naći u centru rulje.

Aleksis Cipras, premijer Grčke - Sputnik Srbija
Grčka vlada poriče kapitulaciju

Zasad grčki političari i evropski moćnici testiraju živce jedni drugima. Ministar finansija Varufakis je obećao da će pre sebi odrezati ruku nego što će potpisati sporazum sa kreditorima. Ali će potpisati sporazum o prodaji imovine. U poređenju sa prošlom godinom, broj takvih ugovora je udvostručen. I ovde su se u prvim redovima opet našli ruski građani. Grčka kriza je oborila cene, pa ono što je pre nekoliko godina koštalo milion i po evra, sada se može kupiti za 800 hiljada, pa i jeftinije.

Najtraženije su nekretnine u predgrađima Atine, na obali mora ili sa pogledom na Akropolj, za koji su tokom prošle finansijske krize evropske birokrate iz Brisela predlagale Grčkoj da ga stavi na prodaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala