Skandal! Rusija ne prihvata zabranu ulaska Nariškinu u Finsku

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Državne Dume Sergej Nariškin
Predsednik Državne Dume Sergej Nariškin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finska je odlučila da ne dozvoli predsedniku Državne dume Rusije Sergeju Nariškinu ulazak u tu zemlju kako bi prisustvovao sednici Parlamentarne skupštine OEBS-a. Iz Kremlja poručuju da je odluka o zabrani "skandalozna i neprihvatljiva“.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka o zabrani ulaska Nariškinu u Finsku „skandalozna i neprihvatljiva“.    

„To je skandalozno“, rekao je on.

Moskva - Sputnik Srbija
Rusija će na sankcije EU odgovoriti istom merom

Peskov je istakao i da je Nariškin u Finsku trebalo da ide, ne kako bi razgovarao o bilateralnim odnosima, već zbog međunarodnog događaja — Parlamentarne skupštine OEBS-a.

„Zabrana je za nas neprihvatljiva“, rekao je Peskov i dodao da će konačnu ocenu o tome dati rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Finske Vesa Hakinen rekao je danas da je ta zemlja odlučila da ne dozvoli predsedniku Državne dume ulazak u zemlju kako bi prisustvovao sednici Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će biti održana od 5. do 9. jula.

Hakinen je dodao da je Nariškinu ulazak u Finsku zabranjen, s obzirom da se nalazi na crnoj listi Evropske Unije.

On je podsetio i da dozvolu za prisustvo na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a neće dobiti još šest članova ruske delegacije, koji se nalaze na toj listi.

Do poslednjeg trenutka finsko Ministarstvo spoljnih poslova obavljalo je konsultacije o mogućnosti da se Nariškinu i ruskoj delegaciji u izuzetnim prilikama omogući ulazak u zemlju.

Voće i povrće - Sputnik Srbija
Rusija pooštrava uslove za uvoz sa Zapada

„Mogu samo da potvrdim da se Nariškin nalazi među onima kojima nije dozvoljeno da uđu“. Ostale sada ne bih imenovao, ali su informacije o ljudima sa crne liste EU javne“, rekao je on.

On je dodao i da su, pre nego što je doneta konačna odluka, održane konsultacije sa drugim zemljama članicama EU, rukovodstvom EU i OEBS-om.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala