Hiljade Grka na mitingu i kontramitingu u Atini

© AP Photo / Thanassis StavrakisProtesti u Atini, Grčka
Protesti u Atini, Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više hiljada Grka okupilo se večeras na centralnom gradskom trgu Sintagma dok grčka delegacija pregovara u Briselu sa kreditorima o uslovima za plaćanje duga.
Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Siriza je već pobedila

Na skupu čiji je slogan „Ostajemo u Evropi“ prisutna su dva tabora: oni koji su za to da Grčka ostane u Evropskoj uniji i predstavnici radikalne levice koji žele da Grčka napusti Evropsku uniju i koji su protiv toga da grčka vlada pravi ustupke. Grčka agencija ANA prenosi da je na skupu došlo do manjeg incidenta, kada je grupa gađala flašama učesnike mitinga. Policija ih je potisnula, navodi se. Među okupljenima su i grčki ministri i poslanici opozicije, prenela je agencija AP.

Na istom mestu je prethodne večeri protestvovalo oko 7.000 protivnika politike štednje koji su tražili od premijera Aleksisa Ciprasa da se odupre pritisku kreditora.

Samit lidera evrozone u Briselu o Grčkoj - Sputnik Srbija
Počeo samit lidera evrozone o Grčkoj

U Briselu se održava vanredni samit šefova država i vlada evrozone koji razmatraju uslove za isplatu grčkog duga.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je pre početka skupa da još nema elemenata za donošenje odluke i da će samit imati konsultativni karakter.

Grčka vlada je poslala novi predlog reformi, koji je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio kao „prvi pravi predlog nakon mnogo nedelja“.

„Danas želim da sve karte budu bačene na sto kako bi prestali da igramo politički poker“, rekao je Tusk.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala