Avganistan: Bombom na parlament, 18 povređenih (video)

© AP Photo / Rahmat GulAvganistan, paralament
Avganistan, paralament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jaka eksplozija potresla je danas parlament i razbila prozore u avganistanskoj prestonici dok su poslanici imali sednicu, da bi se zatim čula teška pucnjava i 18 civila je ranjeno, uključujući dve žene i dvoje dece, rekao je portparol Ministarstva zdravlja Muhamad Ismail Kahusi.

Televizija je uživo emitovala dešavanja iz zgrade parlamenta u zapadno delu Kabula, kada je eksplozija odjeknula i poslanici počeli da napuštaju zdanje, prenela je agencija Rojters.

„To je bila jaka eksplozija koja je potresla zgradu i razbila prozore. Mi smo sada na sigurnom“, potvrdio je parlamentarac Šukrija Barekzai, dok je drugi naveo da je nekoliko povređeno od razbijenog stakla i da je do eksplozije došlo malo pošto je stigao Masum Stanekzai. Potvrđeno je da je on novi ministar odbrane — mesto koje je bilo upražnjeno devet meseci, dodaje agencija AP.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki rekao da je napad počeo sa auto-bombom, koja je eksplodirala u blizini ulaza u zgradu, da bi zatim naoružani napadači pokušali da izvrše upad, ali su ih potisnule snage bezbednosti i oni su se sklonili u obližnji objekat u izgradnji.

Policija je opkolila mesto gde se skrivaju naoružani napadači.

Sediki je potvrdio da su talibani preuzeli odgovornost za „samoubilački bombaški napad izvan parlamenta“.

Napadi ekstremista u Kabulu su brojniji u poslednja dva meseca posle zatišja početkom godine, pošto prestonica od 3,5 miliona stanovnika nikada nije bila mirna, od kada je SAD svrgnuo islamski talibanski režim 2001. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala