Vazdušni napadi na pobunjenike u Jemenu

© StringerEksplozije u Jemenu
Eksplozije u Jemenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nasilje je usledilo nakon što je juče u Ženevi specijalni izaslanik UN za Jemen Ismail Uld Čeih Ahmed saopštio da su razgovori zaraćenih strana završeni bez dogovora.

Avioni koalicionih snaga na čelu sa Saudijskom Arabijom, počeli su u zoru vazdušne napade na šiitske pobunjenike u južnom jemenskom gradu Adenu, sapštila je armija.

Vazdušni napadi su pokrenuti nekoliko sati pošto su mirovni pregovori u Ženevi završeni bez dogovora.

Najmanje 15 vazdušnih napada izvedeno je u severnim, istočnim i zapadnim prilazima Adenu, rekao je provladin vojni izvor a preneo je AFP.

Bombardovanje prestonice Jemena, Sane - Sputnik Srbija
Saudijci bombardovali Jemen, poginulo oko 100 ljudi

„Cilj je da se napravi omča oko Huti pobunjenika u Adenu i pomogne odborima narodnog otpora lojalnih proteranom predsedniku Abedrabu Mansuru Hadiju“, rekao je izvor.

On je rekao da su pobunjenici granatirali nekoliko adenskih naselja i da su tom prilikom poginule četiri osobe, a nekoliko ih je ranjeno, što su potvrdili bolnički izvori.

Nasilje je usledilo nakon što je juče u Ženevi specijalni izaslanik UN za Jemen Ismail Uld Čeih Ahmed saopštio da su razgovori zaraćenih strana završeni bez dogovora.

Koalicione snage, predvođene Saudijskom Arabijom, izvode vazdušne napade protiv Huta i njihovih saveznika od 26. marta.

Posledica vazdušnog napada S. Arabije na Jemen - Sputnik Srbija
Bitka za Jemen zbog kontrole nafte

U eksploziji automobila bombe u Sani, glavnom gradu Jemena, u blizini džamije Kiba al-Mahdi, poginule su dve osobe, a šest ih je ranjeno, saopštili su očevici i jedan bezbednosni izvor.

U sredu je Islamska država preuzela odgovornost za četiri eksplozije automobila bombi u blizini džamija u kojima je stradalo dvoje, a ranjeno oko 60 ljudi, preneo je Rojters.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala