Lavrov: Apsolutno antisrpska rezolucija

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predložena u Savetu bezbednosti UN rezolucija o Srebrenici izazvaće dodatne međuetničke trzavice na Balkanu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Evropski parlament - Sputnik Srbija
Evropski parlament će usvojiti rezoluciju o Srebrenici

„Razgovarali smo sa gospodinom Dodikom o situaciji koja se sada stvara u Savetu bezbednosti UN, gde pokušavaju da promovišu rezoluciju posvećenu 20-godišnjici događaja u Srebrenici. Rezolucija koja sadrži apsolutno antisrpski sadržaj, koja nekorektno tumači čak i sa pravne tačke gledišta to što se desilo i što je već ranije ocenjeno u SB UN, svakako izaziva dodatne međuetničke trzavice na Balkanu, umesto da promoviše pomirenje svih naroda koji tamo žive“, rekao je on.

Kako je saopšteno u petak na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije, Lavrov je pred sastanak sa Dodikom rekao da je on tradicionalni učesnik Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

„To je za mene odlična mogućnost da razmenimo mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i na Balkanu u celini, uzimajući u obzir očigledan talas etničkog nacionalizma sa terorističkim manifestacijama. Kao što je to bilo u Zvorniku i ne tako davno u Makedoniji“, rekao je Lavrov.

„U tom kontekstu, mi uporno podržavamo vašu politiku na očuvanju principa Dejtonskog sporazuma“, dodao je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala