Bil Klinton: Hilari je stena porodice

© AP Photo / Charlie NeibergallBil i Hilari Klinton
Bil i Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je da ima veliko poverenje u svoju suprugu Hilari, da je ona „stena“ u porodici i njegov oslonac i da mu je pomogla da prebrodi rizične trenutke u karijeri.

„Kad god sam imao problem, ona je bila stena u našoj porodici“, rekao je Klinton u intervjuu za Si-En-En u Denveru, tokom godišnjeg sastanka njegove fondacije „Global inišativ Amerika“.

„Gradili smo život na osnovu stvari za koje smo marili, koje smo voleli. Blagosloveni smo ćerkom koja je, rekao bih, vrlo dobra. Veoma smo blagosloveni“, rekao je bivši predsednik SAD, govoreći o 40 godina braka sa Hilari, koja se sada kandiduje za predsednicu.

Kako su prebrodili „aferu Levinski

Bil Klinton je sada fokusiran na svoju filantropsku „Fondaciju Klinton“ vrednu dve milijarde dolara, do sada nije imao ulogu u kampanji njegove supruge, ali će se danas pojaviti na prvom većem predizbornom mitingu u Njujorku.

Hilari i Bil Klinton - Sputnik Srbija
Šta obećava Bil Klinton ako Hilari pobedi

Klinton je opisao kako mu je Hilari pomogla da prebrodi godine „mučenja, s nedostatkom vere u sebe“ u njegovim kasnim dvadesetim i da mu kao novom i tada najmlađem guverneru Arkanzasa perspektive nisu izgledale „naročito sjajno“.

„Nije ni trepnula, samo je rekla ’Hej, to će se promeniti. Ja verujem u tebe. Ti si ovo osvojio‘“, rekao je on.

Bil i Hilari Klinton stupili su u brak 1975. godine, pošto su se upoznali na Univerzitetu Jejl, a njihov odnos bio je javno na probi nekoliko puta, uključujući postupak opoziva Bila Klintona i njegovu aferu sa pripravnicom u Beloj kući, Monikom Levinski.

„Najteže odluke u životu bile su da ostanem u braku sa Bilom i da se kandidujem za senatora iz Njujorka“, navela je Hilari o aferi njenog supruga sa Monikom Levinski u svojoj prvoj knjizi memoara „Moja priča“.

52-godišnji ugovor

Bliski prijatelji i saradnici Klintonovih uvek govore o bliskosti tog para, uprkos velikom broju obaveza.

Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Hilari Klinton, „majstorica“ za ratna pitanja

„Razgovaram mnogo sa njim telefonom“, rekla je Hilari u maju, kada ju je jedan birač upitao gde joj je suprug.

Bivši predsednik SAD je 2014. rekao da je njihov odnos na određeni način 52-godišnji ugovor.

„Kada je bila izabrana u Senat iz Njujorka, rekao sam joj da je ona meni dala 26 godina, a da ja nameravam da njoj dam 26 godina. Šta god želi da uradi, za mene je to u redu. Ako želi da zna moje mišljenje, reći ću joj ga, ali ona može da donosi odluke koje želi i da mi kaže šta ja treba da radim tim povodom“, izjavio je tada Bil Klinton.

Intervju sa nekadašnjim američkim predsednikom, za koji se navodi da je „emotivan“, biće emitovan u celosti u nedelju na Si-En-Enu u emisiji „Stanje nacije“ Džejka Tapera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala