Gori skladište nafte kod Kijeva, stradali vatrogasci (video)

© Sputnik / Alekseй Vovk / Uđi u bazu fotografijaPožar u skladištu nafte u okolini Kijeva
Požar u skladištu nafte u okolini Kijeva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje jedan vatrogasac je stradao, a šestoro se vodi kao nestalo u velikom požaru koji je zahvatio kompletno skladište nafte nedaleko od Kijeva.

Prema navodima ruskih medija, povređeno je bar 15 vatrogasaca u pokušaju da ugase požar koji je izbio u ponedeljak uveče.

Iako se činilo da su ekipe tokom noći uspele da ukrote vatru, u utorak ujutru su se prilikom gašenja dogodile eksplozije koje su rasplamsale požar.

Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova, nekoliko vatrogasaca je stradalo, a najmanje šestorica su prebačena u bolnicu.

Oko 50 vatrogasnih brigada je krenulo u pomoć kolegama, ali su morale da se vrate nazad, zbog velike opasnosti od širenja požara.

U skladištu se nalazi oko 15 tona različitih vrsta naftnih derivata, a sumnja se da je eksplozije prouzrokovao tečni naftni gas.

Prethodno je objavljeno da je nekoliko velikih rezervoara sa gorivom u naftnom skladištu blizu Kijeva zahvatio požar i da je najmanje pet osoba povređeno. Vatra je izbila u ponedeljak uveče, a na rezervoare se proširila u toku noći, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije.

Više od 200 vatrogasaca iz 45 vatrogasnih jedinica pokušalo je da tokom noći ugasi požar na skladištu nafte u selu Karjači, 40 kilometara jugozapadno od ukrajinske prestonice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala