Mustafa: Sednica odložena iz tehničkih razloga

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Isa Mustafa
Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Isa Mustafa odbacio je pisanje medija da je do odlaganja rasprave o Specijalnom sudu u parlamentu KiM došlo na preporuku Federike Mogerini.

On je naveo da je razlog činjenica da zakon nije bio tehnički spreman.

Na svom fejsbuk profilu Mustafa je napisao da je razgovarao telefonom sa Mogerinijevom, ali da zakonska verzija koja je juče trebalo da se razmatra tehnički nije bila spremna i da treba utanačiti još nekoliko stavki. 

Neki prištinski mediji preneli su sinoć da je Mustafa izjavio da je odlaganje rasprave i glasanja u parlamentu o predlogu amandmana na Ustav KiM, kojim bi se omogućilo formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, došlo na preporuku visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Mustafa: Odlaganje rasprave o sudu na zahtev Mogerinijeve

Mustafa je naveo da zakoni treba da budu prevedeni i da oduzimaju dosta vremena i dodao da je o tome direktno razgovarao sa Federikom Mogerini, javio je RTK.

On je konstatacije da vladajuća koalicija ima problema sa brojem glasova potrebnim za usvajanje amandmana i Zakona o Specijalnom sudu odbacio kao neistinite i najavio da će sledeće nedelje o tome razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Kosova. 

Panorama Prištine - Sputnik Srbija
Priština: Odložena sednica o Specijalnom sudu

Skupština Kosova je juče na zahtev poslaničke grupe Demokratske partije Kosova odlučila da se sednica na kojoj je trebalo da se razmotri ustavni amandman koji bi omogućio otvaranje procesa formiranja Specijalnog suda za zločine bivše OVK odloži.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala