Mustafa: Odlaganje rasprave o sudu na zahtev Mogerinijeve

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Isa Mustafa
Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer samoproglašene republike Kosovo Isa Mustafa izjavio je da je odlaganje rasprave i glasanja u parlamentu o predlogu amandmana na ustav, kojim bi se omogućilo formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, došlo na preporuku visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, prenosi Tanjug.
Panorama Prištine - Sputnik Srbija
Priština: Odložena sednica o Specijalnom sudu

Mustafa je naveo da zakoni treba da budu prevedeni i da taj posao oduzima dosta vremena, a dodao je da je o tome razgovarao sa Federikom Mogerini, javio je RTK. 

„Da, jutros sam razgovarao s visokom predstavnicom EU. Ona nije imala neki zahtev, ali smo se složili da pravda ne može da se ostvari pod bilo kakvim uslovom, već mora da porstoje principi koje treba poštovati“, rekao je Mustafa, a prenose prištinski mediji. 

On je odbacio kao neistinite konstatacije da vladajuća koalicija ima problema s brojem glasova potrebnim za usvajanje amandmana i zakona o Specijalnom sudu i najavio da će sledeće nedelje o tome razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa u skupštini tzv. republike Kosovo. 

Skupština je na današnjoj sednici na zahtev poslaničke grupe Demokratske partije Kosova sa 78 glasova za i dva uzdržana glasa odlučila da se za danas zakazana sednica, na kojoj je trebalo da se razmotri ustavni amandman koji bi omogućio početak procesa formiranja Specijalnog suda za zločine bivše OVK, odloži. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala