Šešelj: Ne umirem dok ne oslobodim Srbiju

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICVojislav Šešelj
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otadžbinski kongres radikala održan u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne. Za predsednika stranke ponovo izbran Vojislav Šešelj, koji je bio i jedini kandidat.

Srpska radikalna stranka održala je deveti kongres stranke, na kom je za predsednika ponovo izabran Vojislav Šešelj, koji je bio i jedini kandidat.

Šešelj je sa ovoga skupa poručio da u decembru očekuje opšte izbore u Srbiji, kao i da su radikali spremni da osvoje vlast.

On je, govoreći o zahtevu za njegov povratak u Haški tribunal, dodao da je „tamo bio dovoljno dugo i da je ’razbio‘ sud“, i ponovio da nema nameru da beži, a da vlast, kako je rekao, može da ga uhapsi i da ga nosi na aerodrom.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Šešelj: Neću u kućni pritvor

„Ne umirem dok ne oslobodim Srbiju!“, poručio je lider radikala.

Govoreći o programu radikala, Šešelj je rekao da SRS srpskom narodu nudi tesnu saradnju sa Rusijom i prekid evropskih integracija zemlje.

„Sa Hrvatskom su dobri odnosi nemogući, sve dok se ne oslobodi Republika Srpska Krajina“, rekao je Šešelj.

Šešelj je naveo da radikali podržavaju i vladu Milorada Dodika u Republici Srpskoj, jer se ona zalaže za saradnju sa Rusijom.

Vojislav Šešelj ispred Palate pravde, 3. aprila 2015 sa suđenja za rehabilitaciju Draže Mihajlovića - Sputnik Srbija
Šešelj: Skoro da sam postigao šta sam hteo

Lider radikala smatra i da Srbija mora da zaštiti domaću proizvodnju i da to ne može učiniti dok ne obustavi evropske integracije.

„Danas se Srbijom upravlja zahvaljujući monopolu nad medijima, ali to neće dugo moći tako“, izjavio je on, napominjući da se SRS oporavlja i da dobija sve veću podršku građana.

Otadžbinski kongres radikala održan u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala