U Klini se nastavlja pljačkanje Srba povratnika

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici kosovske policije na mostu u Kosovskoj Mitrovici
Pripadnici kosovske policije na mostu u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlado Rašković, Srbin povratnik iz sela Dugonjevo u opštini Klina, opljačkan je u noći između petka i subote, čime je nastavljena serija incidenata u kojima su žrtve srpski povratnici i njihova imovina u ovoj metohijskoj opštini.
Policija Kosova - Sputnik Srbija
Ponovo napadnuti Srbi u Klini

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević izjavila je Tanjugu da je u poslednjih mesec dana ovo treći napad na porodicu Rašković i njihovu imovinu i upitala da li će neko od predstavnika međunarodne zajednice reagovati kako bi se zaustavilo nasilje nad srpskim povratnicima na Kosovu.

Radosavljevićeva je dodala da Rašković ovoga puta nije fizički napadnut, ali da su mu otete neke od ličnih stvari i da je on slučaj prijavio pripadnicima Kosovske policije u ovom mestu.

Ranije su Raškoviću, koji se u Dugonjevo vratio pre pet godina, lopovi ukrali poljoprivredne mašine.

Zastave samoproglašene republike Kosovo i EU - Sputnik Srbija
Razbojnici teraju Srbe sa Kosova

„Najoštrije osuđujemo ovakve incidente i pitam se kada će neko od predstavnika međunarodne zajednice reagovati kako bi se zaustavili napadi na Srbe povratnike“, rekla je Radosavljevićeva.

Ona je naglasila da su ovakvi incidenti prevršili svaku meru, da su Srbi povratnici u beznadežnom stanju, u strahu za svoje živote i imovinu, i dodala da je situacija krajnje alarmantna.

U opštini Klina u poslednjih mesec dana dogodilo se više napada na Srbe povratnike, a njihova imovina je stalno na meti pljačkaša.

Kosovska policija je pre nekoliko dana uspela da uhapsi sedam osoba koje su osumnjičene za neke od napada na Srbe povratnike u opštini Klina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala