Stefanović: U slučaju Šešelja ćemo postupiti po Ustavu

© Flickr / Foreign and Commonwealth OfficeMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, prenosi Tanjug.
Serž Bramerc - Sputnik Srbija
Bramerc dolazi po Šešelja?

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS-a Milorada Mirčića, Šešelj trebalo da bude vraćen u Hag.

Upitan da li postupanje u skladu sa Ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa Ustavom Srbije. 

„Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili“, poručio je Stefanović.

Pre dva dana potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja.

S druge strane služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovim povratkom u pritvorsku jedinicu Tribunala.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala